אזרחות פורטוגלית המדריך המלא בחינם

 

אזרחות פורטוגלית המדריך המלא ! אנו נלמד אותכם את כל השלבים בבניית תיק בקשת אזרחות פורטוגלית במחיר ההוגן ביותר בשוק

הכנת תיק בקשת האזרחות
עלינו להכין תיק בקשה העומד בדרישות הממשל הפורטוגלי המורכב מ :
1 טופס בקשת אזרחות
2 אישור קהילה יהודית
3 תעודת יושר קונסולרית
4 תעודת לידה
5 אימות דרכון  
6 תעודה המעידה על שינויי שם  
7 * תעודת יושר מכל מדינה אשר שהיתם בה מעל 3 חודשים כאשר אתם מעל גיל 16 .*

ועכשיו בהרחבה על כל מסמך

1. טופס בקשת אזרחות פורטוגלית :

יש למלא את טופס בקשת אזרחות פורטוגלית בשפה הפורטוגזית. הטופס בנוי ממספר חלקים-
  • מילוי פרטים אישיים- יש להקפיד על רישום השמות כפי שהם מופיעים במסמכים הרלוונטים (תעודת יושר, תעודת לידה, דרכון, אישור מהקהילה היהודית).
  • פירוט לסיבת זכאות לאזרחות פורטוגלית – מוצא משפחתי, מסורת, מקורות וכו’.
  • ציון שיש ברשותנו את המסמכים הבאים- תעודת יושר קונסולרית, תעודת לידה, אישור קהילה ותעודות יושר נוספות במידה ויש.

לרכישת שירות תרגום טופס בקשת אזרחות פורטוגלית, לחץ על הקישור

עברית לפורטוגזית- 25 יורו 

אנגלית לפורטוגזית- 15 יורו 

** לאחר הרכישה, תקבלו למייל טופס לדוגמא עם הסבר מפורט כיצד יש למלאו.

2. אישור הקהילה היהודית :

אישור הקהילה היהודית הוא השלב הראשון שאותו יש לבצע. למעשה כל בקשת האזרחות מבוססת על כך שאנו צאצאים למגורשיי ספרד, ולשם כך אנו זקוקים לאסוף מסמכים רלוונטים המוכיחים זאת.
לדוגמא :

  • תעודת לידה בה מצויין שאתה יהודי.
  • שם משפחה ממקור יהודי-ספרדי/ כתובת חתונה בנוסח ספרדי של ההורים/ סרטון של סבא או סבתא הדוברים לדינו.
  • המלצה מרב המעיד על כך שאתם נוהגים עפ”י המסורת היהודית-ספרדית.
  • מכתב מפורט בו אתם מצהירים שאתם ממוצא ספרדי. יש לפרט במכתב על אורח חיים ספרדי, מסורת, בית כנסת,עץ שורשים, טיול שורשים, לדינו וכו’.
  • יש לבצע מחקר המעיד על הקשר של שם המשפחה למגורשי ספרד (גוגל, ויקיפדיה, מקורות אחרים).

את המסמכים הנ”ל שולחים לאחת משתי הקהילות היהודיות בפורטוגל. אנו ממליצים על הקהילה היהודית בפורטו –

את התשובה נקבל במייל, בו תהיה דרישת תשלום תרומה על סך 500€ בעבור בן משפחה ראשון ו- 250€ בעבור כל בן משפחה נוסף, כך שככל שיהיו יותר בני משפחה המבוססים על אותו עץ משפחתי עלות האישור תוזל.
כמו כן, נידרש לשלוח להם את כל המסמכים הרלוונטים וההוכחות גם בדואר פיזי, לשם עריכת המסמכים בארכיון הקהילה היהודית .
בסביבות החודש לאחר קבלת התשלום והמסמכים בקהילה, תקבלו במייל אישור אלקטרוני מהקהילה היהודית אשר יבסס את זכותכם לבקשת אזרחות פורטוגזית.

** במידה וזקוקים לעזרה בתהליך זה, מוזמנים ליצור קשר עם זאב במספר 972542811833+

3. תעודת יושר קונסולרית :

יש להמציא תעודת יושר קונסולרית ולא תעודת יושר רגילה שניתן לקבל בכל תחנת משטרה .
לשם כך, את תעודת היושר יש להזמין באתר המשטרה (לחץ כאן להזמנת התעודה) בעבור שגרירות פורטוגל בישראל, ללא עלות. ניתן לאסוף את התעודה משגרירות פורטוגל (מצב לינק שגרירות פורטוגל בישראל) בכל יום שלישי בבוקר ללא הזמנת תור מראש.
עלות משיכת התעודה בשגרירות הינה 41₪ במזומן בלבד.
דרך נוספת- הזמנת התעודה מאתר המשטרה ישירות למשרדי פורטוקליק, בצירוף תעודת אפוסטיל, כך שלא תצטרכו להגיע לשגרירות פורטוגל בתל אביב, ולחסוך מכם זמן יקר וטרחה מיותרת (הסבר בהמשך).

דוגמא לתעודת יושר קונסולרית-

לתעודת יושר קונסולרית יש לצרף תעודת אפוסטיל ממשרד החוץ בירושלים.
לחדשים ביניכם, שזו הפעם הראשונה ששומעים את המושג הזה ,יש דבר כזה, וזה לא כזה מפחיד כמו שזה נשמע.
תעודת אפוסטיל נותנת תוקף בינלאומי לכל מסמך ציבורי על פי אמנת האג שנחתמה בשנת 1961 וישראל חברה בה, כך שממשל הפורטוגלי יכיר בה ויהיה לה תוקף בינלאומי.
להרחבה, תוכלו להחכים בנושא. מוזמנים לקרוא עוד על האפוסטיל בויקיפידיה.

לאחר שהוספנו לתעודת יושר הקונסולרית תעודת אפוסטיל ממשרד החוץ, נותר לנו לתרגם אותה לפורטוגזית ולאשרה ע”י נוטריון/עו”ד/סולסיטדור פורטגזי, כך שהיא תעמוד בקריטריונים והסטנדרטים של הרשויות בפורטוגל.
לרכישת שירות תרגום התעודה בפורטוגל במחיר האטראקטיבי ביותר בשוק הקלק כאן.
כמו כן ניתן לרכוש שירות נוסף שיחסוך לכם כסף רב,זמן,טירחה ,חצי יום עבודה .נסיעה בפקקים של ת”א והמתנה בתור בשגרירות פורטוגל כל שעליכם לעשות הוא להזמין את התעודה מאתר המשטרה ישירות אלינו ואנו כבר נדאג לתרגומה ואישרורה בפורטוגל כך שהיא תעמוד בתקן הדרוש ע”י הממשל הפורטוגלי
לרכישת שירות תרגום ואופן ביצוע ההזמנה הקלק כאן.
יש לשים לב, תוקפה של תעודת היושר הוא ל-3 חודשים מרגע הנפקתה עד שהיא תוגש למשרד הפנים הפורטוגלי עם אפוסטיל ותרגום, לכן יש לתזמן היטב את הזמנתה .

4. תעודת לידה

מתייחסת באופן שווה לתעודה של שינוי שם מסעיף 6.

  • ניתן לקבלה בכל סניף של משרד הפנים.
  • ישנה אפשרות להזמין את תעודת הלידה באתר משרד הפנים, בלינק המצורף. את התעודה מקבלים בדואר תוך שבועיים ממועד ההזמנה.
  • מי שלא שינה את שמו מיום היוולדו, אין צורך בתעודה המעידה של שינוי שם.
  • במידה והשם שונה, יש להזמין תעודה המעידה על שינוי שם עם חתימת אפוסטיל. ניתן להזמין דרך לינק זה.

** חשוב לציין, תוקפן של תעודות אלו הוא לחצי שנה.

ישנם שני סוגי תעודות לידה, אותם פורטוקליק מתרגמת לפורטוגזית,הניתנים לרכישה-

דוגמא לתעודת לידה דו-לשונית-

5. אימות דרכון (מסמך ציבורי)

יש לצלם את כל עמודי הדרכון ולהתייצב עימו בשגרירות פורטוגל בת”א או לאמתו אצל נוטריון ולהוסיף אפוסטיל, ולאחר מכן יש לתרגם את האפוסטיל לפורטוגזית ולאשרו בפורטוגל.

7. תעודת יושר ממדינות נוספות

במידה ושהיתם מעל 3 חודשים בכל מדינה אחרת, והייתם מעל גיל 16, עליכם לספק תעודת יושר מאותה מדינה, וכמו תמיד, להוסיף אפוסטיל מאותה המדינה. גם תעודה זו יש לתרגם לפורטוגזית.

הגשת התיק לקונסרבטוריה :

לאחר שבזיעה רבה והוצאה כספית לא קטנה, המצאנו את כל המסמכים הרלוונטים, אנו מוכנים להגיש את הבקשה לקונסרבטוריה (משרד הפנים הפורטוגלי).
אנו בפורטוקליק מציעים מגוון רחב להגשת הבקשה-

1.שליח משפטי –

  • שליח משפטי מגיש את הבקשה בקונסרבטוריה ומחתים את הפקיד שקיבל את התיק שלכם.
  • הפקיד חותם את שמו וחותמת מרובעת של הקונסרבטוריה. לאחר מספר ימים, האסמכתא החתומה חוזרת פיזית אל משרדי פורטוקליק בפורטו. שירות זה מאפשר לנו לדעת בוודאות שהתיק התקבל.
  • לרכישת שירות זה, הקלק כאן.

2. הגשת התיק ע”י עורך דין אשר יגיש את התיק באופן אישי וימיציא בעבורכם מספר תיק קבוע-

שירות זה מאפשר לכם לדעת בוודאות שתיק בקשת אזרחות פורטוגזית התקבל בקונסרבטוריה, נסרק במחשבים, ואף תקבלו מספר תיק קבוע. לשירות זה, הקלק כאן. 

עדיין מבובלים ? רוצים יעוץ ?הכינו את כל השאלות מראש והזמינו שיחת יעוץ שתחסוך לכם זמן רב כסף רב וטירחה מיותרת במהלך בניית תיק בקשת האזרחות לתאום שיחת יעוץ הקלק כאן באמת ששווה את הכסף בכדיי למנוע טעויות שעולות ביוקר

רוצים ליווי מלא בכל השלבים בבניית תיק בקשת האזרחות ?הקליקו כאן

 

סגירת תפריט
פנייה למוקד הזמנות
לחצו לחנות
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן